banner2

Gastouder

Huisregels van Q-kids

Wij bieden opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Uw kind maakt deel uit van een vaste groep. De groep bestaat iedere week weer uit dezelfde vaste speelkameraadjes onder begeleiding van vaste pedagogisch medewerkers. Hierdoor zal uw kind zich snel veilig en vertrouwd voelen. We streven naar een evenredige groepssamenstelling.

Halen en brengen:

De voorwaarde is dat de kinderen in verband met structuur tot 10.00 uur verwacht worden (tenzij er anders is afgesproken).Uiterlijk om 17.45 worden de kinderen gehaald in verband met overdracht. Mocht het zo zijn dat u het niet redt om op tijd te zijn door file/vergadering etc, laat het dan even weten.

Indien uw kind door iemand anders word opgehaald, dient u dit van te voren door te geven. Indien het niet van te voren is doorgegeven wordt uw kind niet meegegeven aan de desbetreffende persoon.

Hygiëne en veiligheid:

  • Omdat er baby’s rond kruipen is het hygiënischer dat er in huis niet op schoenen wordt gelopen. Uw kind kan op slofjes of op sokken/blote voeten lopen ouders moeten bij halen/brengen de schoenen uit te trekken.
  • Ieder kind slaapt in een eigen bed, met schoon beddengoed. De laatste dag van de opvangdag van het kind krijgt u het beddengoed mee naar huis. De eerste dag van de opvangdag neemt u schone beddengoed mee naar de opvang. Zodat uw kind in een schoon en fris bed slaapt.
  • Eetstoelen en tafels worden na iedere maaltijd schoon gemaakt.
  • Het huis is voorzien van veiligheidstoepassingen als stopcontactbeveiliging, deursluiters etc.
  • Na ieder toiletgebruik wordt deze grondig schoongemaakt.
  • Voordat we aan tafel gaan worden eerst de handen gewassen. Handen wassen doen we ook na elke toiletbezoek.

Speelgoed binnen de opvang:

Er dient met respect te worden omgegaan wat betreft het speelgoed, er wordt niet gegooid met speelgoed, er wordt niet bewust iets kapot gemaakt en er wordt niet op de bank geklommen/gesprongen.

Contact met ouders/verzorgers:

Dagelijks vind er een tijdens het brengen en halen van uw kind een overdracht van informatie plaats. Wilt u een keer uitgebreider over uw kindje praten, dan is dat geen probleem en kunt u met mij daarvoor een afspraak maken. Tijdens de opvang kunt u altijd bellen om te vragen hoe het met uw kindje gaat.