banner2

Gastouder

Medewerkers en stagiaires stellen zich voor

Jessica-Bakker

Jessica Bakker

Ik ben Jessica Bakker een  18-jarige student aan ROC Top College te Amsterdam. Gedurende mijn opleiding heb ik de mogelijkheid gekregen om stage te lopen bij Q-Kids. Er was onmiddellijk sprake van een klik met de gastouder en de kinderen.

Met veel enthousiasme en plezier loop ik inmiddels een jaar stage bij Q-Kids. Ik vind het werken met kinderen super leuk en heb door mijn gehele stageperiode van alles mogen leren over de ontwikkelingen van het kind. Zo heb ik  geleerd dat een kind spelenderwijs leert bouwen, lezen, knutselen en zingen. Tevens hoe je een kind kan stimuleren om  een stapje verder te gaan.

Door deze ervaringen ben ik tot de conclusie gekomen dat ik pedagogische medewerker wil worden. 

Jessica Bakker


Marieke Kuipers

Mijn naam is Marieke Kuipers. Ik woon in Alphen aan den Rijn, ben getrouwd en moeder van twee jonge kinderen.

Met veel passie en plezier ga ik met kinderen om. De glimlach die verschijnt als ze iets bereikt hebben, de blik waarmee ze je aankijken als ze iets graag willen, de knuffel die ze je geven als ze willen laten merken dat ze blij met je zijn. Daar leef ik voor. Kinderen zijn zo bijzonder, zo uniek, en zo menselijk.

Een fijne tijd heb ik gehad bij Q-kids. Via het bemiddelingsbureau kwam ik in contact met Mariola. Ik was op zoek naar een stage plek omdat ik de opleiding tot gastouder wilde volgen. Ik ben Mariola zeer dankbaar voor de fijne en leerzame tijd die ik bij haar en de kinderen van Q-kids mocht hebben. Elke stage dag nam ik weer een nieuw knutselwerkje mee. De ene keer wat uitgebreider dan de andere keer. Maar de kinderen vonden het keer op keer weer leuk om te doen en waren altijd erg nieuwsgierig wat er in mijn tas zat. Naast de knutselactiviteiten heb ik meegedraaid in het reilen en zeilen bij Q-kids. Zo hebben we veel boekjes gelezen, torens gebouwd, rollenspellen gespeeld, etc, etc.

Inmiddels ben ik afgestudeerd als gastouder en ben ik ook gestart.

Mariola, bedankt!


Silleke Kerpens (Achterwacht)

Een achterwacht is iemand die  de gastouder vervangt  bij calamiteiten, in geval van ziekte, ongevallen, vakanties en andere oorzaken waardoor de gastouder niet in staat is om de opvang te verzorgen.

Graag stel ik mij even aan u voor, mijn naam is Silleke Kerpens en ik kan mezelf het beste omschrijven als een sociaal en eerlijk persoon, met een groot hart voor kinderen.

Ik ben nu inmiddels 3 jaar met heel veel plezier werkzaam, als achterwacht in het gastouder bedrijf Q- kids van mijn schoondochter Mariola Kerpens. Hiervoor ben ik na het afronden van mijn SD opleiding werkzaam geweest als maatschappelijk werkster. Daarna ben ik vele jaren werkzaam geweest als pedagogisch medewerkster in een kinderdagverblijf.

Het werken met kinderen is een inspiratiebron voor mij en blijft een leerzaam ervaring, omdat je meegroeit met de nieuwste ontwikkelingen van het kind. In mijn vrije tijd besteed ik aandacht aan mijn hobby's, zoals lezen, puzzelen en toneel.

Silleke Kerpens