banner2

Betonschilderij

Ik heb zelf diverse projectjes gedaan thuis om dingen een beton uitstraling te geven. Zo heb ik bijvoorbeeld oude poten van een bank omgetoverd tot een kaarsenstandaard. Het leek me leuk om ook iets in deze sfeer met de kinderen te doen. Zo kwam het dat we een ‘betonschilderij’ gingen maken.

De kinderen vonden het heel erg leuk om te doen. Ze werkten met materialen die ze nog nooit hadden gezien en met herkenbare materialen. Het schilderij hebben we in twee dagen gemaakt vanwege de tijd die de lijm nodig heeft om te drogen. Het is weer bijzonder om te zien hoe verschillend de kinderen zijn. Dit zie je doordat elk kind een heel ander schilderij heeft gemaakt.

Wat heb je nodig

Deel I
- Een vel heel dik karton (bijvoorbeeld passe-partout karton)
- Tegellijm
- Verfroerstokje
- Oude vork
- Kwast
- Verschillende soorten pasta (bijvoorbeeld macaroni en spaghetti)

Deel II
- Spons
- Verfbakje
- Zwarte plakkaatverf
- Witte plakkaatverf

Uitvoering

Deel I
Zorg ervoor dat je kind oude kleren aan heeft en dat de tafel ook klieder proef is. Tegellijm is moeilijk te verwijderen als het opgedroogd is.
Doe een paar klodders tegellijm op het vel karton. Nu kan je kind naar eigen inzicht de lijm gaan verspreiden over het oppervlak. Dit kan met de kwast, vork en het roerstokje. Het mag er lekker dik opzitten.
Daarna kan het kind de verschillende soorten pasta in de lijm duwen. Zorg ervoor dat de pasta er goed ingedrukt zit zodat het, als de lijm is opgedroogd goed vast zit. Nu kan het schilderij drogen.

Deel II
Doe een klodder witte en zwarte verf in een bakje.
Maak het sponsje een beetje nat. Dan mengt de verf beter.
Nu kan het kind gaan verven. Door zwart en wit te mengen krijg je diverse grijstinten. Een echt beton uitstraling!
Als alle lijm en pasta goed geverfd zijn dan is het schilderij af!