banner2

Blokjes leggen in een harje

Het is bijna Valentijnsdag! Dit kunnen we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan en daarom gaan we vandaag puzzelen. De kinderen zijn op dit moment bezig om een aantal vormen te leren en daar maken we dan ook gebruik van. Ik heb zelf een vormenpuzzel gemaakt. De blokken die we gebruikten horen officieel bij een loopwagen.

De kinderen hebben al snel door hoe het moet en puzzelen er op los. De blokken die ze daarvoor gebruiken worden echter ook gebruikt om torens mee te bouwen. Dit is niet erg, op deze manier hebben we heel speels stil gestaan bij de verschillende vormen die er zijn.

Wat heb je nodig
- Een vel heel dik karton (bijvoorbeeld passe-partout karton)
- Een vel rood karton
- Schaar
- Lijm
- Potlood
- Blokjes in verschillende vormen

Uitvoering
Teken een aantal harten op het rode karton. Een hart mag maximaal zo groot zijn als het vel hele dikke karton. De blokjes die je gaat gebruiken moeten in het hartje passen.
Leg een blokje in het hartje en trek deze om. Doe dit met verschillende vormen blokjes. De zijkant van een rechthoekig blokje kan je ook omtrekken, om de moeilijkheidsgraad van het spel te verhogen. Maak het niet al te moeilijk, maar een beetje uitdaging voor een kind is juist wel goed.
Plak het hart op het dikke karton.

Nu is de puzzel af en kan je kind de blokken in het juiste ‘gaatje’ proberen te leggen. Je kunt vragen en vertellen welke vormen het blokje heeft. Ook kun je uitleggen wat het hartje is en wat voor betekenis het heeft.