banner2

Silhouet stempelen

Jip en Janneke.
De meeste kinderen vinden ze heel erg leuk. Het meisje en het jongentje die samen avonturen beleven. Vandaag gaan we hun silhouet stempelen. Er zit wel wat voorbereiding aan dit activiteit vast, dus als je dit wilt doen met je kind, neem er dan de tijd voor.

Voorbereiding
Print een silhouet van Jip en Janneke uit op wat dikker papier, en knip deze vervolgens uit. Plak ze met fotolijm op een vel dik tekenpapier. Snijd nu een aardappel doormidden en maak er een stempel van. Trek je kind oude kleren aan en doe hem/haar een schort voor. Doe verschillende kleuren verf in een verfbordje en doe er een klein beetje water bij. Leg nu het vel papier voor het kind neer. Plak het papier vast met een stukje schilderstape, zodat het papier blijft liggen. Het is verstandig om het vel op een ondergrond te leggen die vies mag worden.

Uitvoering
Geeft het kind een stuk aardappel en laat het deze in de verf dopen. Vervolgens kan het kind de aardappel stempelen op het vel papier. Het enige wat hierbij belangrijk is, is dat de omtrek van Jip en Janneke goed aaneengesloten gestempeld wordt. Je kunt je kind hierbij natuurlijk helpen!
Voor de rest zitten er geen regels aan het activiteit en mag het kind naar eigen inzicht stempelen.
Sommige kinderen deden dit voor het eerst en ze gingen daardoor ook over in vinger verven. Dat hadden ze namelijk wel al eerder gedaan. Met een beetje begeleiding hadden de kinderen al snel door wat de bedoeling was. De volgende keer dat we stempelen hoef ik misschien maar weinig te helpen hierbij. Kinderen leren snel!

Afsluiting
Als de silhouetten klaar zijn kun je voorzichtig de Jip en Janneke weer verwijderen. Omdat deze met fotolijm zijn vastgeplakt kan dit zonder het papier te beschadigen. De lijmresten kan je makkelijk weg wrijven.

Wat heb je nodig
- Verschillende kleuren verf
- Papier (A3, liefst stevig papier)
- Fotolijm
- Schilderstape
- Ondergrond om op te verven
- Silhouet van Jip en Janneke. (Op internet makkelijk te vinden. Deze uitprinten en uitknippen)