banner2

Vlakkenschilderij

Vandaag hebben we geschilderd! Het leek me leuk om de kinderen onbewust bezig te laten zijn met vormen en daarom hebben we niet zomaar geschilderd. We hebben eerst een vel papier beplakt met stukken tape. Als je dan later de tape weer van het vel papier afhaalt dan zie je vlakken. Dit kan je bespreken met de kinderen en zo leren ze spelenderwijs weer iets nieuws. Het verven hebben we met sponsjes gedaan. Ook nu was het weer erg leuk om te zien hoe divers de kinderen het aanpakken. Het ene kindje maakt een geheel groen schilder, en een ander kindje gebruikt allerlei verschillende kleuren.

Wat heb je nodig
- Een vel stevig karton/papier
- Schilderstape
- Sponsje
- Verschillende kleuren verf
- Bordjes voor de verf

Uitvoering
Knip stukken tape af en laat de kinderen het zelf op het vel papier plakken. Hoe groter de stukken tape, hoe makkelijker het is om het later weer weg te halen. Laat het kindje niet heel het vel volplakken want dan krijg je geen vlakkenschilderij.

Daarna kan het kind gaan verven met het sponsje. Het is het makkelijkst als het kindje probeert om niet de tape te verven, omdat deze anders misschien onvindbaar wordt. Mocht dit niet haalbaar zijn dan is het iets lastiger om de vlakken tevoorschijn te toveren. Als de verf goed opgedroogd is kan je de tape verwijderen, en kan je met je kindje praten over de vlakken en vormen die het schilderij heeft gekregen.