banner2

Vlinders verven

Dit is een heel simpel knutselwerkje, maar het geeft hele leuke en hele mooie resultaten waar de kinderen erg blij mee zijn! Ik had een voorbeeld gemaakt en de kinderen vonden de vlinder super mooi en zaten gelijk in de startblokken om er zelf één te maken.

Elk kind kreeg een vel tekenpapier (A3, 135 grams). Deze mochten ze in de lengte dubbelvouwen. De kinderen waren hier erg goed in. Ik hielp wel waar nodig. Er stonden een aantal potten verf op tafel en ik ging één voor één de kinderen bij langs met de vraag welke kleur ze graag wilden. Ik maakte twee hoopjes van verfklodders met de kleuren die ze wilden. Deze verfklodders spoot ik bij de vouwlijn, allemaal aan dezelfde kant. Vervolgens mochten ze het papier weer dichtvouwen en niet mee openmaken. Ze gingen wrijven over het vel. Zo hard ze konden!

Na een tijdje wrijven vouwden we papier voorzichtig weer open. En daar waren de vlinders! Het was erg mooi om de verschillen te zien. Geen één vlinder is hetzelfde. Als de verf is opgedroogd kan je het lijfje en de voelsprieten erop tekenen met een zwarte stift.

Wat heb je nodig
- Verschillende kleuren verf
- Papier (A3, liefst stevig papier)
- Zwarte stift