banner2

Vogelvoer maken

Het is al maart, maar toch hebben we vandaag vogelvoer gemaakt! Vogels kunnen ook in het voorjaar moeite hebben om voedsel te vinden terwijl ze het dan juist nodig hebben als ze gaan nestelen. Wij hebben de vogels daarom een handje geholpen. Omdat het voer moet uitharden hebben we het een paar dagen later pas opgehangen.
De kinderen hebben ook gezien dat er vogels van zaten te eten, en dat is wel echt super leuk!

Wat heb je nodig
- Vormen zoals plastic bekertjes, soepkommen of een tulband vorm voor cake.
- Spatel
- Kom
- Lint of touw
- 4 kopjes vogelvoer
- ¾ kopje bloem
- 3 eetlepels honing
- 1 pakje gelatine

Uitvoering
1. Als je gebruik maakt van een tulband vorm vet deze dan in. Maak de gelatine volgens de verpakking (met 500 ml water). Hiervoor kun je een pakje met zes blaadjes van Dr. Oetker gebruiken.
2. Doe de bloem en honing in een kom en giet de gelatine erbij. Roer dit heel goed door, want de gelatine wordt al snel te hard. Het papje moet er glad en nattig uitzien.
3. Gooi het vogelvoer erbij en meng alles goed door elkaar met een spatel of lepel.
4. Nu kan je het mengsel in de vorm doen. Vul het het bekertje tot de helft en doe er dan een stuk touw in, op zo’n manier dat je het voer makkelijk kunt ophangen. Vul het bekertje daarna aan zodat het touw goed vastzit als het mengsel gestold is. Laat het mengsel zeker een dag stollen. Dit kan ook in de koelkast.
5. De volgende dag is het mengsel waarschijnlijk goed gestold. Je kan het voer dan uit de vorm halen, en ophangen! Als je een tulbandvorm hebt gebruikt kun je er ook een mooi lint omheen doen. Dit staat wel heel sierlijk.