banner2

Voor Ouders

Voordelen Gastouderopvang

Voordelen gastouderopvang

Voor veel ouders is het lastig om te bepalen welke vorm van kinderopvang de beste is. Als je werkt of een opleiding volgt wil je dat je kindje in goede handen is. Dat is je primaire zorg. Ook zal het verschillen wat ouders belangrijk vinden bij het opvoeden van hun kind(eren). Maar je kiest natuurlijk ook voor een vorm van opvang dat past bij jou en je partner. Gastouderopvang biedt het beste van beide. Wij laten je graag zien waarom.

Waarom kiezen voor gastouderopvang?

Het beste voor je kind
Gastouderopvang is veel kleinschaliger en daarom voelen kinderen zich meer op hun gemak bij een gastouder dan in een kinderdagverblijf. Kinderen voelen zich veiliger en ontspannen bij gastouders. Ook de sensitiviteit van de gastouders wordt hoger beoordeeld. Dat betekent dat ze sneller in kunnen spelen op signalen van het kind. Tot slot zijn de geluidsniveaus in de gastouderopvang lager dan in de kinderdagverblijven. Dit brengt meer rust voor je kindje met zich mee.

Gastouderopvang is een flexibele vorm van opvang
Bij gastouderopvang kun je alle kanten uit. En ook als je kind ziek is, kan je in overleg met het kind terecht. Flexibel voor zowel de ouder als voor het kind. Hoewel er binnen een gastoudergezin, net als op een kinderdagverblijf, een vast ritme gehanteerd wordt. Maar op het moment dat uw kind toe is aan een extra slaapje dan zal dit ingepast kunnen worden.
Daarbij is gastouderopvang financieel flexibel.

Het op tijd ophalen van uw kind van het kinderdagverblijf levert vaak stress op door de drukte op het werk en de als maar groeiende files. Door de flexibiliteit van de gastouder neemt de stress wat af.

Het kind kan in overleg een warme maaltijd benutten bij de gastouder.

Ouders en gastouders kunnen duidelijke afspraken maken over wat ze belangrijk vinden bij het opgroeien van kinderen. Gastouderopvang is een vorm van opvang die maatwerk en flexibiliteit biedt.

Je kind is in goede handen

We willen natuurlijk allemaal dat onze kinderen in een veilige omgeving opgroeien. Daarom stelt de overheid kwaliteitseisen aan de kinderopvang. Een gastouder moet voldoen aan deze voorwaarden. Slechts dan wordt de gastouder in het Landelijk Register Kinderopvang opgenomen en kom je als ouder in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. het beoordelen van de veiligheid en hygiëne in en rondom de woning van de gastouders. De woning van de gastouder is als het ware een tweede thuis.

Buiten spelen, wandelen maar ook verven, knutselen, koekjes bakken behoren tot de mogelijkheden. In feite is alles bespreekbaar.

Precies zoals u het onderling afgesproken heeft. Het is bewezen dat kleinschalige opvang fijner en veiliger is voor uw kind.

Kinderopvangtoeslag
Ook de overheid ziet de vele pluspunten van gastouderschap in. Daarom kunnen ouders kinderopvangtoeslag krijgen. Dit is een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van het aantal opvanguren, het aantal kinderen én het inkomen van de ouders.